04.03.2016 přečtěte si jak pokračují přípravy na World Criterium Masters 2016 ve Špindlerově Mlýně...

3. března 2016

FIS World Criterium Masters powered by Audi ve Špindlu s rekordní účastí

Blížící se FIS World Criterium Masters powered by Audi (WCM), Mistrovství světa v alpských disciplínách věkové kategorie 30 +, zcela jistě překoná všechny dosavadní rekordy, co se počtu účastníků a zúčastněných zemí týče. K dnešnímu dni evidují organizátoři více než 530 přihlášených závodníků z 26 mnohdy lyžařsky poměrně exotických zemí.

„Počet přihlášených mírně překonal naše očekávání. Že organizaci světových sportovních klání umíme zvládnout na vysoké úrovni, se všeobecně ví. Mezi Masters mají u nás a námi pořádané závody svoje renomé. I přes to jsme počtem přihlášených velmi příjemně překvapeni,“ uvedl Michal Kárník, prezident organizačního výboru Mistrovství. „Zatím největší účast od roku 1981, od kdy se WCM pravidelně každoročně uskutečňuje, zaznamenalo před dvěma lety Rakousko. V Hochkaru – Göstlingu to bylo necelých 500 závodníků z 22 zemí. My jich máme k dnešku více než 530 z 26 zemí. Bezmála 3 týdny před zahájením,“ dodal.

Obě tratě, na kterých se závody WCM budou konat, tedy Červená sjezdovka ve Svatém Petru a slalomový svah na Stohu, jsou v perfektní kondici. To prokázala inspekce FIS, která proběhla před 14 dny. Od té doby dokonce trochu sněhu napadlo a další se ještě očekává. Organizátoři tedy mohou být relativně v klidu. „Zdaleka však ne úplně. Počet přihlášených a jejich původ z mnohdy lyžařsky velmi exotických zemí, jako je např. Austrálie, Brazílie, Dánsko, Estonsko, Litva, Lotyšsko nebo Řecko nás na jednu stranu těší, na druhou ale zavazuje zajistit a nabídnout nejenom skvělé závodní podmínky, ale i pestrý doprovodný program,“ doplňuje Iva Kárníková, marketing coordinator organizačního výboru Mistrovství.

I s tím si ale zkušení organizátoři budou jistě vědět rady. Kromě „povinného“ doprovodného programu – slavnostních vyhlášení výsledků, připravují i řadu dalších akcí pro účastníky i širokou veřejnost, jako např. testování nových modelů lyží nebo testovací jízdy s vozy Audi, partnera WCM i špindlerovského areálu.

Kontakt:

Iva Kárníková